Gdje postaviti nadzorne kamere?

Nikad nećemo moći predvidjeti hoće li i kada će baš naš dom biti metom provalnika. Ali, možemo poduzeti preventivne mjere kako bi izbjegli ili minimizirali gubitak tako što ćemo uložiti u sigurnosne sustave koji će štititi naš dom. Nadzorna kamera je jedna od najvažnijih komponenti sigurnosnih sustava koja pruža video dokaz kojim je lakše identificirati provalnika, ali i vidjeti koji su dijelovi imanja najpogodniji za provalu.

No, samo postavljanje kamere na uobičajeno mjesto nije dovoljno. Mjesto i položaj kamera su od iznimne važnosti. U nastavku vam preporučujemo nekoliko lokacija gdje možete instalirati nadzorne kamere kako bi one maksimalno poslužile svrsi.

Ulazna vrata

Iako je postavljanje kamere na ulazna vrata očit izbor, svakako ga je korisno navesti. Svaki treći provalnik provaljuje ulazna vrata. Ako kameru postavite pokraj ili iznad ulaznih vrata, u većini slučajeva provalnik će odustati od svog nauma.

Pomoću kamere na ulaznim vratima također možete pratiti tko ulazi u vašu kuću. Sama prisutnost kamere kao i mogućnost pohrane snimki neprocjenjiva je preventivna mjera protiv provalnika.

Stubište

Neki provalnici se mogu koristiti vanjskim stubištem kako bi pronašli alternativni ulaz u kuću. Postavljanjem kamere na kraj stubišta osigurati ćete sve katove.

Prozor u prizemlju

Prozori u prizemlju su popularna ulazna točka za provalnike iz više razloga. Mogu se nalaziti na bilo kojoj strani kuće, najčešće su nezaštićena, a ponekad su sakrivena drvećem ili grmljem što ih čini savršenim mjestom za provalu, ljeti pogotovo, kada prozor često ostavimo otvorenim.

Postavljanje kamere izvana ili iznutra, te okretanje kamere prema prozoru dovoljno je za detektiranje sumnjive aktivnosti.

Stražnja vrata

Provalnici pokušavaju biti tihi kada provaljuju, pa su stoga stražnja vrata idealna lokacija za provalnike kada trebaju obiti bravu, razbiti staklo i sl. Također, ako vlasnik kuće primijeti nepoznatu osobu koja se približava stražnjim vratima, odmah može zaključiti da toj osobi nisu dobre namjere.

Instaliranjem video nadzora usmjerenog na stražnja vrata kuće moći ćete prikupiti dokaze o pokušaju pljačke. Kamere na stražnjem ulazu trebalo bi što bolje kamuflirati jer ih provalnici najčešće pokušaju razbiti.

Dvorište

Kamera s pogledom na dvorište ima brojne prednosti osim protuprovalne. Postavljanje kamere na visoku vanjsku točku, poput drugog kata ili dimnjaka, garantira cjelovit pogled na stražnje dvorište. Nadzorna kamera može osigurati da su naši kućni ljubimci sigurni i upozoriti vas na sve aktivnosti u dvorištu.

Kamerom koja je usmjerena prema vašem dvorištu točno ćete znati što se događa ili što se dogodilo na vašem imanju kada nitko ne gleda.

Garaža

Svaki put kada se vaša garažna vrata otvore i zatvore, sve vaše osobne stvari budu postavljene pred oči prolaznika, što ih potencijalno dovodi u opasnost od krađe. Skupa roba koju obično držimo u našim garažama uključuje električni alat, dijelove automobila, opremu za travnjak itd.

Kamera postavljena izvan garaže ili okrenuta prema njoj trebala bi biti idealno mjesto za istraživanje vanjske strane garaže i područja do nje.

Počnite planirati vaš sustav video nadzora već danas! Kontaktirajte nas za savjet o vrsti opreme za video nadzor, najkvalitetnijim IP nadzornim kamerama na tržištu, opremi za snimanje i najboljem rješenju za vaš dom.