Project Description

Kontrola pristupa i prolaza

U ponudi naših usluga imamo i ugradnju SUSTAVA SA KONTROLOM PRISTUPA I PROLAZA.

Osnovni zadatak sustava kontrole pristupa je dozvola pristupa – ulaza ili prolaza – isključivo ovlaštenim osobama. Pristup se omogućava ili sprječava automatskim djelovanjem sustava, najčešće električnim bravama koje se ugrađuju u okvir vrata.

Često je u poslovnim prostorima potrebno ograničiti ili onemogućiti pristup neovlaštenim osobama, ili pratiti kretanje osoba u određenom prostoru. Takodjer se često koriste i kao sustav za evidenciju radnog vremena koji je moguće integrirati sa sustavom video nadzora i time smanjiti mogućnost zloupotrebe.

kontrola pristupa

Za identifikaciju korisnika u sustavu kontrole pristupa najčešće se upotrebljavaju RFID beskontaktne kartice sa ugrađenim čipom za kontrolu prolaza. Uz RFID beskontaktne kartice u uporabi često nalazimo i beskontaktne privjeske, kontaktne čip-kartice, magnetne i bar-kod kartice.

Kontrola pristupa

Prednost sustava kontrole pristupa

Korištenjem kontrole pristupa i prolaza u objektima smanjuje se sigurnosni problem u slučaju gubitka ili krađe kartice u odnosu na slučaj kada je u pitanju klasični ključ.

Svaki korisnik ima jedinstvenu karticu ili identifikacijski element, ako je u pitanju biometrija, što omogućava individualnu kontrolu i praćenje aktivnosti. U slučaju kada zaposlenik trajno napušta poduzeće nije potrebno provoditi sigurnosne mjere kao što su promjene brava i sl., već se samo poništava njegova identifikacijska kartica.

Ostale usluge